fbpx
+372 5650 3225Mon-Fri 10:00-17:00

Millal automatiseerida ettevõtte raamatupidamine?

Millal automatiseerida ettevõtte raamatupidamine?

Kiire vastus on, et veidi suurema dokumentide mahuga ettevõtetel, aga vaatame asjaolusid veidi lähemalt.

Raamatupidamine – millised on valikud?

Raamatupidamine võib olla väga erinev – klassikalisest paberil tehtavast raamatupidamisest kuni kõrgelt automatiseeritud süsteemideni. Kui oled väikeettevõte ja töötad väheste dokumentidega, võib Excel ja paber veel toimida. Kuid kui plaanid kasvada või tahad lihtsalt kaasaegsemat lahendust, tasub kaaluda digitaalseid süsteeme.

Tänapäeval on juba paljudele ettevõtetele mõeldud taskukohased lahendused, mis aitavad raamatupidamist sujuvamalt korraldada. Näiteks kui sinu ettevõte vajab vaid aastast raamatupidamist, saad hakkama vaid 10 euroga aastas (eeldab, et ettevõttel on vajalik nö kord aastas raamatupidamine). Kui vajad igakuist aruandlust, võib hind tõusta 10 euroni kuus (võta meiega ühendust, kui tahad teada, kuidas saab nii soodsalt). Selline lahendus sobib suurepäraselt väikestele ettevõtetele, kes pole veel käibemaksukohustuslased.

Millal on aeg minna üle automatiseeritud lahendusele?

Kui sinu ettevõttes tekib iga kuu vähemalt 50 arvet, on esimene samm dokumentide digiteerimise süsteemide kasutuselevõtt. Sellega väldid andmesisestuse tüütut ja aeganõudvat protsessi, sest tekstide tuvastusprogramm teeb suure töö sinu eest ära. Raamatupidaja vaatab andmed üle, kinnitab arved ja aktsepteerib need raamatupidamise programmi.

Oluline on märkida, et kui su ettevõtte dokumentide maht on juba selline, et ise ei jaksa enam maksete infot panka sisestada, võiks raamatupidaja selle töö enda peale võtta. Nii saab raamatupidamissüsteem maksed automaatselt panka suunata ja ettevõtja peab vaid kinnitama. Kahjuks on veel palju ettevõtteid, kus makseid haldatakse käsitsi, mis muudab protsessi ajakulukaks ja ebatõhusaks.

E-arvete kasutamise võimalus

Kui dokumentide maht on piisavalt suur, tasub kaaluda ka e-arvete kasutamise võimalust. See lahendus kiirendab ja lihtsustab dokumentide liikumist. Kujuta ette, et oled ehitusettevõtja ja ostad tööriistu Makita poest. Küsid arvet oma ettevõtte nimele ja kui nende süsteem on ühendatud Äriregistriga, saadetakse e-arve otse sinu raamatupidamissüsteemi. Jääb vaid see kinnitada ja suunata maksmisele. Selline lahendus välistab ka dokumentide kadumise riski, sest kõik kuludokumendid liiguvad digitaalselt ja on alati süsteemis kättesaadavad.

Üks võimalikest automatiseeritud lahendustest: Envoice + Smartaccounts

Meie kliendid eelistavad sageli Envoice + Smartaccounts lahendust. Envoice võimaldab e-arvete vastuvõtmist ja vajadusel kinnitusringide loomist kuludokumentidele. Näiteks kui töötaja tellib ehitusmaterjale, saab projektijuht kinnitada arve enne, kui raamatupidaja selle aktsepteerib.

Kui kuludokument on algselt paberkujul, saab selle digiteerida Envoice lihtsa ja kasutajasõbraliku äpi abil. Teed lihtsalt pildi arvest ja see saadetakse otse Envoice süsteemi, kus raamatupidaja saab selle üle vaadata ja kinnitada. Envoice abil saab mugavalt suunata ka ostuarved tasumisele.

Envoice’i kinnitusringi saab mugavalt kasutada ka ostuarvete tasumisele suunamiseks. Raamatupidaja lisab kõik ostudokumendid Envoice’i, kus ettevõtja saab endale sobivalt kuludokumendid kinnitada ningsiis saab raamatupidaja kinnitatud dokumentide alusel maksed panga suunata.

Miks valida Envoice pangas ülekannete kinnitamise asemel?

Envoice keskkonnas on kuludokumendid alati kergesti kättesaadavad ja neid saab vaadata otse programmi kaudu. Lisaks võimaldab programm luua kinnitusringe, mis on kasulik, kui arveid peab kinnitama mitu inimest. Nii väldid vajadust eraldi dokumente saata ja kinnitada, kõik toimub ühes süsteemis.

Protsess e-arve puhul näeb välja selline:

  1. Ost poes
  2. E-arve liigub automaatselt ettevõtte Envoice keskkonda
  3. Ettevõtja kinnitab kulu
  4. Raamatupidaja aktsepteerib selle ja suunab makse panka

Protsess paberarve puhul on veidi pikem, kuid siiski efektiivne:

  1. Ost poes
  2. Dokumendi pildistamine äpiga
  3. Pilt liigub Envoice keskkonda, kus see digitaliseeritakse
  4. Ettevõtja kinnitab kulu
  5. Raamatupidaja aktsepteerib selle ja suunab makse panka

Kas raamatupidamise automatiseerimine on sinu ettevõttele sobiv?

Kui sinu ettevõttes on igakuiselt palju arveid ja dokumente, võib automatiseeritud raamatupidamine olla just see, mis aitab tööd lihtsustada ja efektiivsemalt hallata. Raamatupidamissüsteemide kasutuselevõtt ei pea olema keeruline, ja kui vajad abi, oleme alati valmis aitama. Automatiseeritud lahendused säästavad aega ja annavad sulle kindlustunde, et kõik arved ja maksed liiguvad õigel ajal ja täpselt.

Kui tahad oma ettevõtte raamatupidamissüsteemi kaasaegsemaks muuta ja lisada mugavust, siis võta meiega julgesti ühendust – aitame sul leida parimad lahendused ja süsteemid, mis sobivad just sinu ettevõtte vajadustega!

Võta julgesti ühendust asjade arutamiseks!

 

Martin / Nordfinance

Millal automatiseerida ettevõtte raamatupidamine?

Siim Männart
Siim Männart
CEO, IT specialist / Stackist OÜ

Siim Männart

Koostöö Martiniga on tõhus ning tema hoole all on meie ettevõtte raamatupidamine alati korras. Ta valdab oma eriala suurepäraselt, muu hulgas ka investeeringute raamatupidamist, ning jagab ettenägelikult nõuandeid, kuidas asju paremini teha. Kui mul siiski mõni küsimus tekib, saab see alati kiire ja asjaliku vastuse.

Märt Lepik
Märt Lepik

Märt Lepik

Saan oma mitmete organisatsioonide raamatupidamise rahulikult Martinile usaldada. Hindan kõrgelt sõbralikkust ja kiiret suhtlemist – tänu sellele saan alati vabalt vajalikke teemasid telefoni teel arutada ja tekib kindlustunne, et finantsid on heades kätes.

Rain Männikus
Rain Männikus

Rain Männikus

Töötan Martiniga alates 2022. aastast. Tema töö on kiire ja korralik. Mulle meeldib, et puuduolevatest dokumentidest annab aegsasti ja põhjalikult teada.

Nikolay Roll
Nikolay Roll

Nikolay Roll

I like how everything is simple and easy with Martin. If i have a question he is there to answer it. He has set up a system of tools which are easy to manage and stress free. He is guiding me through things so accounting is a breeze. Highly recommend!

Drinks International

Drinks International

For reliable financial expertise, Nordfinance is unmatched. Their detailed approach ensures very accurate bookkeeping, tax preparation, and insightful financial analysis, allowing businesses to thrive with confidence.

Tõnu / Esteiron
Tõnu Ojanurm

Tõnu

Ehitussektoris on oluline ehituse eelarve jälgimine ja võrdlemine tegelike kuludega kuna see mõjutab otseselt meie projektide edukust. Nordfinance teenus on pakkunud meile täpselt seda, mida vajame – täpsust, usaldusväärsust ja professionaalset tuge. Oleme koostöös loonud toimivad protsessid, mis võimaldavad vähese ajakuluga asjadel silma peal hoida. Olen eriti tänulik Martini kiirele reageerimisele ja paindlikkusele, mis on olnud suureks abiks meie kiiretel tööperioodidel. Nordfinance-i teenus on andnud meile kindluse, et finantsasjad on korras ja see võimaldab meil keskenduda sellele, mida me kõige paremini oskame – kvaliteetse ehitusteenuse pakkumisele.

Kristo Post
Kristo Post
IT valdkond (Hoolduskeskuse eestvedaja) / CWS OÜ

Kristo

Nordfinance-i raamatupidamisteenus on olnud tõeline abikäsi minu ettevõtete juhtimisel. Üksikettevõtjana pean paljudele asjadele ise tähelepanu pöörama, aga tänu teie usaldusväärsele teenusele saan muretult keskenduda oma äritegevusele. Olete alati olemas, kui mul on küsimusi või vaja nõu ja ma hindan teie põhjalikkust. Olen väga rahul ja soovitan teid kindlasti ka teistele!

Maarja Hallik
Maarja Hallik
CEO / GTL Lab

Maarja

Suur aitäh KOGU sinu abi eest möödunud aastal! Sa oled imeline!

Asnate Tuulik
Asnate Tuulik
Juhatuse liige / Eesti Montessori Ühing

Asnate

Martin hoolitseb Eesti Montessori Ühingu raamatupidamise eest. Ühingu tegemistest lähemalt kuuldes tekkis tal endal huvi meid selles osas aidata. Küsimuste tekkimisel saame temaga mugavalt Messengeris nõu pidada. Kui mõnikord on välja tulnud, et mõni dokument on puudu jäänud, siis on ta kordusarvete küsimise enda peale võtnud ja meie aega säästnud. Kõik raamatupidamise- ja maksuküsimused leiavad temaga lahenduse!

Samuel Markus Reinaru
Samuel Markus Reinaru

Sam

Nordfinance oskab anda asjakohaseid vastused raamatupidamisalastele küsimustele. Meeldiv teenindus!

Georg
Georg Allikas

Georg

Olen väga rahul Nordfinance raamatupidamisteenusega. Olen väikeinvestor ja saan oma küsimustele kiirelt asjalikud vastused. Koostöö on sujunud väga ladusalt. Soovitan!

Liis Siiroja
Liis Siiroja
Founder / KideoCall

Liis Siiroja

Aitäh sulle, Martin, et meid selle projekti juures toetasid!! Oled usaldusväärne, kiire, paindlik ja alati valmis kaasa mõtlema - mega abi ja mega koostööpartner! :)

Mirjam Lauringson
Mirjam Lauringson
Turunduskonsultant / Väikefirma Turundus OÜ

Mirjam

Nordfinance Accounting OÜ on olnud meile kindlaks ning tugevaks partneriks kõigis finantsküsimustes ja võtnud sujuvalt enda hoolde ettevõtte raamatupidamise, mis lubab meil rahulikult keskenduda oma põhitegevusele, muretsemata numbrite ja aruannete pärast. Usaldusväärne, kiire ja põhjalik. Soovitame!

Silver
Silver Knäzev
Juhatuse liige / Edites OÜ

Silver

Aastatepikkune koostöö annab kinnitust teenuse heas kvaliteedis. Olen kindel soovitaja!

Jüri Tibar
Jüri Tibar
Juhatuse liige / Technodeal OÜ

Jüri Tibar

Mul on ühemehe ettevõte ehituse ja tehnika valdkonnas. Martini pakutava raamatupidamisteenusega oleme saanud oma ettevõtte finantsid korrastada ja saame tegutseda rahuliku südamega. Ehitussektoris on alati palju jooksvaid muudatusi ja kiireid otsuseid, mistõttu on oluline, et meie raamatupidaja oleks kiirelt kättesaadav ja oskaks hästi nõustada. Martin on olnud äärmiselt professionaalne ja paindlik. Saan asjad aetud lühidalt ja konkreetselt. Aitäh, et hoiad minu ettevõtte finantsasjad laitmatult korras!